AGENDA OF THE TRAINING FOR SOCIAL ENTERPRENEURS

| Day One | | SOCIAL ENTERPRENEURSHIP | |
|-------------|----------|---|-------------|
| Time | Duration | Session | Facilitator |
| 8:00-8:30 | 30 min | Arrival and registration of participants | |
| 8:30-9:00 | 30 min | Welcome&Introduction | |
| | | Opening remarks | |
| | | Objectives of the training | |
| | | Norms, parking lots, administrative announcements | |
| 9:00-9:15 | 15 min | Overview of HE SI Ltd in Rwanda | |
| 9:15-9:30 | 15 min | What is HE SI and the method of working? | |
| 9:30-11:00 | 90 min | HE method of working | |
| 11:00-11:15 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 11:15-11:45 | 30 min | HE questions | |
| 11:45-12:15 | 30 min | Introduction to Social Franchise Concept | |
| 12:15-12:45 | 30 min | Introduction to Social Enterprise, Social Enterprise skills | |
| 12:45-13:30 | 45 min | Marketing | |
| 13:30-14:00 | 60 min | Lunch | |
| 14:00-14:30 | 30 min | Costing and Pricing | |
| 14:30-15:30 | 60 min | Book keeping | |
| 15:30-16:30 | 60 min | Businness Planning | |
| 16:30-17:00 | 30 min | Recap up of the day&Closing | |

| Day Two | | SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH(SRH) | |
|--------------|-----------|--|-------------|
| Time | Duration | Session | Facilitator |
| 8:00-8:30 | 15 min | Pre-test on Sexual Reproductive Health | |
| 8:30-9:45 | 1 hour 15 | Adolescence physical and psychosocial change | |
| 9:45-10:15 | 30 min | Menstrual cycle and reproductive organs hygien | |
| 10:15: 10:30 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 10:30-11:30 | 1hour | Menstrual cycle and reproductive organs hygien(Cont'd) | |
| 11:30-12: 15 | 45 min | Exploring sexual behaviour | |

| 10 17 1 00 | 145 . | Tric 1 (1) | <u> </u> |
|------------|-----------|-----------------------------|----------|
| 12:15-1:00 | 45 min | Life skills | |
| 1:00-2:00 | 1 hour | Lunch | |
| 2:00-3:00 | 1h 15 min | Peer Education | |
| 3:00:3:15 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 3:15-4:45 | 1h30 min | STI and HIV | |
| | 15 min | Recap up of the day&Closing | |

| Day Three | | NUTRITION | |
|----------------|----------|---|-------------|
| Time | Duration | Session | Facilitator |
| 8:00-8:30 | 30 min | Pre-test on Nutrition Topic | |
| 8:30 -9:30 | 30 min | Introduction, Objectives of Nutrition training module | |
| 9:30 - 10:30 | 1hour | Nutrients and their sources | |
| 10:30-10-10:45 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 10:45- 12:00 | 1h15 min | Balanced diet and its composition | |
| 12:00-1:00 | 1 hour | Relationship between nutrition and health based on food choices | |
| 1:00 - 2:00 | 1 hour | Lunch | |
| 2:00-3:00 | 1 hour | Problems of malnutrition due to the unbalanced diet | |
| 3:00-3:30 | 30 min | Nutrition Situation analysis in Rwanda | |
| 3:00 - 3:45 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 3:45 - 4:15 | 30 min | Nutrition Situation analysis in Rwanda | |
| 4:15-5:00 | 45 min | Consequences of Nutrition | |
| 5:00-5:30 | 30 min | Post-test, Wrap up of the day | |

| Day Four | | Hygiene&Sanitation(WASH) and MCH | |
|--------------|----------|--|-------------|
| Time | Duration | Session | Facilitator |
| 8:00-8:30 | 30 min | General Information on Hygiene and personnal hygiene | |
| 8:30-9:30 | 1 hour | Hands washing and good practices | |
| 9:30-10:15 | 45 min | Food and water hygiene | |
| 10:15-10:30 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 10:30-11:30 | 1 hour | Environmental hygiene | |
| 11:30 -12:00 | 30 min | Summary and good and bad hygiene behavior | |
| 12:00-1:00 | 1 hour | Male and female reproductive health and system | |
| 1:00-2:00 | 1 hour | Lunch | |

| 2:00-3:00 | 1 hour | Causes of maternal mortality and contributing factors | |
|------------|--------|--|--|
| 03:00:3:30 | 30 min | Strategic interventions for improvement of MMR,Basic signs about | |
| 03.00.3.30 | | pregnancy, Menstrual cycle | |
| 3:30-3:45 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 3:45-4:15 | 30 min | Strategic interventions for improvement of MMR,Basic signs about | |
| | | pregnancy, Menstrual cycle (Cont'd) | |
| 4:15-5:00 | 45 min | Advantages of antenatal care and norms ,dangers signs of pregnancy | |
| | 43 min | and Immunization against tetanus | |
| 5:00-5:15 | 15 min | Recap up of the day&Closing | |

| Day Five | Duration | MCH (Cont'd) and Planning next steps & Closing Ceremony | |
|--------------|----------|--|--|
| Time | | Session | |
| 8:00-8:15 | 15 min | Reporting on previous day | |
| 8:15-9:30 | 45 min | Nutrition for pregnant woman, hygiene for pregnant woman | |
| 9:30-10:15 | 45 min | Breast cancer and self-examination | |
| 10:15-10:30 | 15 min | Coffee/Tea break | |
| 10:30-11:30 | 1 hour | Breast feeding and Family planning | |
| 11:30-12:00 | 30 min | Summary on sessions thought | |
| 12:00 -12:30 | 30 min | Explanation of HE SI Contract with Enterpreurs&Signing | |
| 12:30 - 1:00 | 30 min | Closing ceremony by and distribution of Equipments to Health | |
| | 30 IIIII | Enteerpreurs, payment of Transport fees to participants | |
| 01:00:2:00 | 15 min | Lunch | |